Cum să te bucuri de Disciplină…

Eşti o persoană disciplinată?
În general, mai puţin de 10% din persoanele chestionate răspund cu ‘da’ la această întrebare. De fapt, ‘nu sunt suficient de disciplinat’ se află pentru multe persoane în topul listei cu ‘Cele 10 motive pentru care nu sunt fericit/nu am succes’. Totuşi, atunci când este bine înţeleasă, practica unei ‘discipline riguroase’ este unul din cele mai frumoase cadouri pe care ţi le poţi oferi.

Îţi propun trei chei pentru o disciplină eficientă.

1.  Claritate

În fiecare arie a vieţii, cu cât eşti mai clar asupra scopului şi a intenţiei, cu atât îţi va fi mai uşor să îţi atingi ţelurile şi cu atât va fi mai simplu să îţi corectezi traiectoria atunci când te abaţi de la drum. Acţiunea disciplinată este pur şi simplu un mijloc de a obţine un rezultat şi, dobândind cât mai multă claritate asupra rezultatului, vei putea începe să fii disciplinat având permanent în minte rezultatul dorit.

2. Perseverenţă

Consecvenţa este unul dintre cele mai neînţelese aspecte ale disciplinei. Oamenii par să creadă că dacă încalcă dieta la o masă de exemplu sau lasă să treacă o zi fără să facă exerciţii fizice, nu sunt suficient de disciplinaţi şi toate eforturile lor de până atunci au fost irosite.

Totuşi, adevăratul scop al disciplinei nu este doar să devii mai disciplinat. Multe persoane care fac exerciţii fizice sau ţin cu stricteţe diete sunt total nefericite sau par să fie într-un permanent război cu propriul lor corp, astfel încât nu putem crede că virtutea cea mai mare constă în a face acelaşi lucru în fiecare zi. Adevăratul beneficiu al practicării unei disciplinei vine dintr-un fel de ‘consecvenţă de a fi’ mai degrabă decât din ‘repetitivitatea de a face’.

Dacă trăieşti fiecare zi respectându-ţi angajamentul de a avea succes, practicând bunătatea sau cultivând o stare de armonie interioară, angajamentul şi persistenţa scopului te vor propulsa înainte mai rapid decât o simplă acţiune repetitivă ca ‘citirea zilnică a scopurilor’ sau ’20 de minute de exerciţii aerobice de 5 ori pe săptămână’.

3. Bunătate plină de iubire

Principalul lucru care ne împiedică pe mulţi dintre noi să fim mai disciplinaţi în viaţă este convingerea că trebuie să facem ceva care să doară ca să ne considerăm disciplinaţi. De fapt, rădăcina cuvântului ‘disciplină’ provine din cuvântul latin ‘discipulus’ sau ‘elev’ şi ‘discere’ care înseamnă ‘a învăţa’.

Atunci când decidem să ne tratăm pe noi înşine cu bunătate şi iubire, chiar şi atunci când uităm să exersăm, mâncăm pizza în timpul dietei sau ne enervăm cu cei apropiaţi, ne deschidem către a învăţa – iar învăţarea este rădăcina oricărei discipline.

Exerciţiul de astăzi:

1. Gândeşte-te la un domeniu din viaţa ta în care ai vrea să fii mai disciplinat.

Exemplu: bani, exerciţii fizice, spiritualitate, etc.

2. Alege o practică – ceva ce crezi că ţi-ar plăcea să urmezi pentru a deveni mai disciplinat în acel domeniu.

Exemplu:

Bani – să îmi notez toate cheltuielile
Exerciţii fizice – să fac cel puţin 10.000 de paşi pe zi
Spiritualitate – să meditez, să mă rog

3. Identifică apoi scopul din spatele practicii – cum speri că se va schimba viaţa ta urmând acea practică?

Exemplu:

Notând toate cheltuielile, îmi voi folosi banii mai eficient.
Mergând cel puţin 10.000 de paşi pe zi, îmi voi stimula metabolismul, îmi voi menţine muşchii puternici şi încheieturile flexibile şi o să fiu plin de energie.
Meditând 20 de minute pe zi, îmi voi reduce stresul.

4. Ia-ţi angajamentul faţă de scop – că eşti dispus să îl atingi chiar dacă modalităţile de a ajunge la el se vor schimba în timp.

Exemplu:

Mă angajez să îmi folosesc banii eficient.
Mă angajez să fiu plin de energie de-a lungul zilei.
Mă angajez să mă gândesc în fiecare zi la Dumnezeu.

5. În final, ia-ţi un mini-angajament faţă de practica aleasă – un lucru pe care îl vei resimţi ca pe un mic efort şi nu ca pe un pas major.

Exemplu:

Timp de o săptămână, mă angajez să îmi notez toate cheltuielile.
Mâine îmi voi cumpăra un pedometru şi un carneţel pentru a-mi contoriza paşii zilnic.
În fiecare zi, timp de o lună, voi merge un minut în plus pe zi, începând cu un minut în prima zi şi ajungând la 30 de minute la sfârşitul lunii.

PICATURI DIN CE AM INVATAT DE LA MAESTRII….


- ca fiecare experienta din viata ESTE absolut necesara pentru a ajunge intr-o alta etapa, apoi in alta, pana in momentul de fata;
- ca trebuie sa NE BUCURAM de tot ceea ce se intampla in viata noastra, dar sa nu ingaduim niciodata ca fericirea sau succesul propriu sa depinda de atasamentul fata de o persoana , fata de un loc, fata de un obiect….
- Ca FERICIREA face parte din ceea ce SUNTEM si provine din felul in care gandim…. Ca este o greseala sa cautam fericirea in afara …..
- Ca atunci cand dobandim suficienta pace interioara si avem o parere pozitiva despre noi insine, este aproape imposibil sa ne lasam controlati si manipulati de altcineva…
- Ca NIMENI nu ne poate provoca o stare negativa sau un stres interior; ca numai noi putem face acest lucru prin felul in care ne interpretam propria lume….
- Ca regretand raul facut si simtindu-ne vinovati fara incetare este O MARE PIERDERE DE VREME, pentru ca nimic nu va schimba trecutul catusi de putin…
- Ca unul din piscurile pe care putem ajunge este INDEPENDENTA fata de buna parere a celorlalti oameni….
- Ca daca exista o suferinta in viata noastra …situatia respectiva are legatura cu atasamentul fata de modul in care credem ca ar trebui sa mearga lucrurile…
- Ca suntem fiinte umane valoroase, demne de pretuire, nu pentru ca asa spun cei din jur ci pentru simplul fapt ca noi am decis sa constientizam acest lucru;
- Ca nimeni nu ne poate intrista. Nimeni nu ma poate face sa ne ingrijoram. Nimeni nu ne poate jigni sentimentele. Nimeni NU POATE FACE decat CEEA CE II PERMITE SUBCONSTIENTUL NOSTRU …..
- Ca , de-a lungul vietii , CELE MAI INUTILE EMOTII sunt sentimentul de vina pentru ceea ce s-a intamplat si teama fata de ceea ce s-ar putea intampla….
- Ca starea propriei NOASTRE vieti nu este decat o reflectare a starii mintii NOASTRE;
- Ca trebuie sa INVATAM din toate evenimentele trecute , in loc sa le tot repetam si sa tooot facem referire la ele…;
- Ca nu trebuie sa uitam ca orice lucru prin care am trecut ne-a ajutat sa ajungem AICI…. UNDE NE AFLAM IN PREZENT.
- Ca tot ceea ce NE jigneste ne face mai slabi si ca faptul ca ne simtim jigniti creeaza o energie similara cu cea care ne-a jignit….tocmai de aceea trebuie sa ne depasim mandria si sa ne pastram calmul si pacea Sufletului;
- Ca nimeni nu ne poate supara fara acceptul nostru nemijlocit;
- Ca increderea in noi provine din interior si nu din laudele si confirmarile exterioare;
- Ca atunci cand suntem tratatati intr-un mod in care ne jigneste sau ne transforma in victima trebuie sa ne punem intrebarea : “Ce am facut EU ca sa las aceasta persoana sa creada ca sunt dispusa sa tolerez un asemenea comportament ?”….
- Ca ACUM , AICI, reprezinta SUMA tuturor alegerilor pe care le-am facut pana in momentul de fata….
- Ca trebuie sa eliminam tendinta de a ne simti superiori in vreun fel sau altul pentru ca…. TOTI suntem egali in fata lui Dumnezeu;
- Ca ar fi de preferat sa ne aflam in preajma oamenilor care ne fac mai puternici , care ne apreciaza, care se simt legati de Dumnezeu si ale caror vieti dovedesc ca Spiritul se manifesta prin intermediul lor;
- Ca ar trebui sa intelegem conduita unei persoane ca o caracteristica a ACELEI PERSOANE , care NU ne poate jigni decat daca ii ingaduim noi acest lucru;
- Ca IUBIREA si colaborarea –impreuna- fac totul sa mearga mai lin in aceasta lume;
- Ca , chiar si atunci cand ne aflam la marginea cea mai de jos, putem alege sa PRIVIM STELELE;
- Ca ar fi bine sa consideram pe ORICINE INTRA IN VIATA noastra ca fiind UN INVATATOR….
- Ca fiecare persoana care este adusa sau indepartata din viata noastra face parte din experienta care ne-a fost menita de catre Divinitate.
- Ca e bine sa fim studenti toata viata, sa fim deschisi si dornici sa invatam din orice si de la oricine…
- Ca atunci cand ne aflam intr-o situatie care ne pune la incercare ar fi bine sa ne intrebam : “Sunt o parte a problemei sau o parte a solutiei ?”….
- Ca orice clipa in care ne simtim suparati, frustrati, in suferinta, jigniti din cauza conduitei altcuiva este o clipa in care am renuntat a mai avea controlul asupra propriei noastre vieti;

Succesul: Inspiraţie sau Transpiraţie?

Cu peste o sută de ani în urmă, faimosul Thomas Edison spunea că: ‘Invenţia este 1% inspiraţie şi 99% transpiraţie’.
Judecând după rezultatele lui, cred că ştia ce spune :-)
Cum am putea să ‘traducem’ formula lui Edison în contextul obţinerii succesului pe termen lung – fie că vorbim de afaceri sau de orice alt domeniu al vieţii?
În diferite cărţi sau programe de dezvoltare persoanală, am remarcat că se recomandă mai degrabă partea de inspiraţie (cu toate variantele de mentalizare pozitivă, vizualizare creativă, imaginaţie, etc.) ca soluţie pentru a obţine succesul.
Însă ideea nu este să ocolim cât mai ‘inteligent’ componenta ‘transpiraţie’ – a se citi munca, efort – ci să eficientizăm întreaga formulă, cu alte cuvinte să ne găsim echilibrul între cele două ‘ingrediente’ ale ‘reţetei’.
‘Reţeta’ de bază este simplă:
Inspiraţie + Transpiraţie = Succes
Doar că fiecare dintre noi ‘gătim’ diferit. ;-)
Iată în continuare 4 combinaţii între ‘inspiraţie’ şi ‘transpiraţie’, în care te poţi regăsi.
1. Omul plin de idei grozave (multă inspiraţie + puţină transpiraţie)

Oamenii plini de idei grozave au conversaţii incitante şi vieţi şterse. Viaţa lor e plină de idei extraordinare şi de promisiuni neîmplinite.

Dacă te recunoşti în această categorie, probabil eşti încântat de ideea unei formule a succesului şi te declari bucuros ca fiind un om plin de idei grozave, însă şansele ca tu să faci ceva cu această formulă pentru mai mult de o săptămână sunt minime.
2. Omul muncitor din greu (multă transpiraţie + puţină inspiraţie)
Dacă eşti prin definiţie un om care munceşte din greu, probabil că deja ai atins un anumit nivel de succes în viaţa ta – însă există şanse ca tu să nu simţi cu adevărat fericirea şi împlinirea în munca ta, aşa cum se întâmplă atunci când adaugi acestui proces inspiraţie autentică.
Este posibil ca o astfel de persoană să dea dovadă de o disciplină extraordinară într-un domeniu (de exemplu scrisul sau cântatul la un instrument) în timp ce în alt domeniu (a face sau a administra banii) să fie un ‘antitalent’ total.
3. Omul care se plictiseşte teribil (puţină inspiraţie + puţină transpiraţie)
‘Oamenii nu sunt leneşi. Ei au doar scopuri impotente!’ Anthony Robbins
Dacă eşti prins în categoria celor care se plictisesc de moarte în acest moment, felicită-te pentru că citeşti acest articol! Starea ta nu este una permanentă, ci ea este de regulă fie rezultatul unei aşa zise neputinţe dobândite (prea multe idei grozave sau prea multă muncă din greu cu prea puţine rezultate concrete) fie o simplă lipsă de informaţii – nu ai un termen de comparaţie despre cât de distractivă poate să fie viaţa sau despre cât de mult se pot îmbunătăţi lucrurile.
4. Omul de succes, fericit (multă inspiraţie + multă transpiraţie)
‘Eu scriu doar atunci când mă loveşte inspiraţia. Din fericire, ea mă loveşte în fiecare dimineaţă la ora 9 fix’.  W. Somerset Maugham
Echilibrul dintre aceste două ingrediente – inspiraţie şi muncă – este unul dintre cele mai importante lucruri pentru a avea sentimentul de împlinire în viaţă. Atunci când acest echilibru este atins, rezultatele pot fi uimitoare. De exemplu, nu este deloc  neobişnuit ca o persoană să îşi dubleze sau să îşi tripleze veniturile, să îşi schimbe job-ul, să înceapă o afacere sau să se lanseze într-un domeniu cu totul nou.
Dacă faci parte din această categorie, ştii deja că eşti capabil de lucruri extraordinare, deşi e posibil să nu fi ştiut prea clar (până acum) cum de poţi manifesta această abilitate.
În final…
Care crezi că este raportul tău actual între inspiraţie şi disciplină? Altfel spus, care dintre cele 4 categorii descrie cel mai bine atitudinea ta faţă de muncă/viaţă?
Dacă bănuieşti că este posibil să te păcăleşti, roagă 3 persoane care te cunosc bine (şi care ţin la tine suficient de mult încât să îţi spună adevărul) să îţi împărtăşească părerea lor despre tine din acest punct de vedere.
Odată ce te-ai regăsit într-una din variante, probabil că îţi vei dori să acţionezi cât mai des în ‘parametrii’ optimi ai categoriei 4. Pentru aceasta s-ar putea să fie nevoie de mai multă ‘transpiraţie’, de mai multă ‘inspiraţie’ sau… de amândouă. :-)
Tu eşti cel care ştii când te afli în ‘zona’ de echilibru. Tu ştii cel mai bine ce înseamnă pentru tinesimţi cu adevărat că munceşti inspirat şi creezi cu  eficienţă… şi din acest punct, succesul dorit este foarte aproape.
Add to Google
 
6cd8da39


Trafic Site





free counters

Puterea de influenţă


Adevărul este că în şcoală am învăţat lucruri nemaipomenite despre istorie, geografie sau matematică, însă nu am învăţat prea multe despre cum să fim fericiţi sau cum să avem relaţii extraordinare.
Mulţi dintre noi au investit timp şi bani pentru a învăţa să conducă o maşină sau să lucreze cu computerul, însă câţi se preocupă sau investesc timp şi energie (ca să nu mai vorbim de bani) pentru a învăţa să îşi folosească mintea la potenţialul ei maxim?
Mulţi vorbesc, puţini comunică.
Mulţi aud, puţini ascultă (chiar şi mai puţini înţeleg :-).
Am primit ‘cadou’ la naşterea noastră cel mai performant ‘computer’ de pe această planetă – creierul nostru. Însă nu am primit odată cu el şi manualul cu instrucţiuni de utilizare (care ne-ar fi atât de util!)…
Atunci când vrei să faci o schimbare de moment sau într-o situaţie specifică, aplici o tehnică.
Atunci când vrei să faci o schimbare într-un context mai larg, apelezi la instalarea unor noi strategii.
Atunci când vrei să-ţi schimbi cu adevărat viaţa, schimbă-ţi modul de a privi şi adoptă o nouă paradigmă.
Probabil că orice om de pe această planetă îşi doreşte să fie puternic şi să influenţeze (să sperăm că în bine :-). Nimic nou până aici. Este însă Puterea de Influenţă opţională, sau a devenit o reală şi constantă necesitate?

Să privim mai îndeaproape…

Ce îl ajută pe un părinte să îndeplinească sarcina deloc uşoară a educaţiei copiilor? Care este unul din atuurile cele mai puternice ale unui om de afaceri în negocierea unui contract? Şi ce face posibil procesul aparent banal al vânzării unei paste de dinţi? Răspunsul este că, pentru fiecare dintre aceste acţiuni, avem nevoie de puterea de a influenţa. Mai mult decât atât… o folosim deja.

Dă-mi voie sa-ţi spun că noi, oamenii, influenţăm (ne influenţăm reciproc) din plin! Că o facem mai mult sau mai puţin conştient, că obţinem sau nu efectele dorite… fiecare se poate evalua. Însă influenţa în sine nu ne este străină, ci din contră, este o practică foarte familiară şi face parte din viaţa noastră de zi cu zi.

De exemplu… Atunci când intrăm într-o încăpere cu mai multe persoane, vom genera o reacţie indiferent dacă vrem sau nu acest lucru; stârnim permanent în jurul nostru simpatii sau antipatii. Influenţa dintre 2 persoane care se întâlnesc este ceva firesc şi se produce ‘spontan’. Atât de spontan încât experţii în influenţă susţin că într-o negociere, avem la dispoziţie între 5 şi 7 secunde pentru a crea prima impresie.

Ştiind acest lucru, cât de importantă crezi că este dezvoltarea puterii de influenţă? De modul cum îţi foloseşti cele 5 sau 7 secunde poate să depindă atragerea unui client pe care îl doreai de multă vreme, semnarea unui contract important sau încheierea unei vânzări ce se ‘traduce’ în încasarea unei sume formate din multe cifre.

Întrebarea este deci, nu ‘dacă’ influenţezi, ci ‘cum’ o faci. Şi bănuiesc că, din moment ce citeşti acest articol, îţi doreşti să fii chiar şi mai eficient, fie că îţi măsori eficienţa influenţei tale în mai mulţi bani, într-un profit mai mare, în mai multe vânzări, în negocieri reuşite sau în dezvoltarea unei afaceri de succes…
Mulţi aşteaptă mai întâi să aibă un job sau o afacere, pentru ca apoi să înceapă să înveţe cum să devină oameni de succes. Ordinea care aduce cel mai rapid succesul este însă inversă: mai întâi vine educaţia şi apoi aplicarea ei în practică pentru a obţine rezultatele dorite.








Trafic Site





free counters
6cd8da39

E prea simplu? Deci… funcţionează!

Ai văzut vreodată acele cupluri în care el şi ea par să se iubească „exagerat de mult”? Parcă nu se pot dezlipi unul de altul, se tot ating, se sărută sau îşi zâmbesc cu subînţeles astfel încât ai senzaţia că abia aşteaptă să rămână singuri unul cu celălalt (şi nu vorbesc despre cuplurile în care cei doi sunt doar de câteva zile împreună, ci de cele care au deja câţiva ani „vechime”).

Indiferent că acest gen de „drăgălăşenii” te fac să zâmbeşti, să îţi dai ochii peste cap, să îţi întorci privirea în altă direcţie, să îi priveşti cu invidie sau admiraţie, undeva în adâncul tău îţi dai seama că ei au parte de o relaţie deosebită. În cazul în care relaţia ta nu se înscrie între cele descrise mai sus, poate te-ai întrebat de multe ori ce fac aceşti oameni în plus pentru a-şi menţine relaţia atât de vie şi de frumoasă.

Există un secret?

Evident! Un secret la îndemâna oricărei persoane care vrea să aibă o relaţie frumoasă şi împlinitoare. Iar secretul este o combinaţie de acţiuni pe care cei care au o relaţie de cuplu fericită le fac… şi le fac constant (chiar dacă unele cupluri le fac inconştient). Uneori „marele lor secret” constă de fapt în „mici” detalii de care ei ţin cont dar pe care ceilalţi le consideră prea simple sau prea „penibile” pentru a le aplica. Şi totuşi… nu trebuie să fie complicat sau greu ca să funcţioneze. Poţi obţine efecte deosebite făcând acele lucruri aparent neînsemnate, dacă le faci în modul şi la momentul potrivit.

Iată câteva astfel de acţiuni care pot intra în categoria „trucuri mici pentru efecte mari” atunci când vrem să fim împliniţi în relaţie. Nu te grăbi să spui că sunt prea simple până nu le testezi. Vei avea surpriza să constaţi că FUNCŢIONEAZĂ. Şi bănuiesc că exact rezultatul final este cel care te interesează.

Petreceţi timp împreună

A petrece timp împreună este esenţial pentru construirea relaţiei. Aş adăuga însă aici o mică distincţie: nu contează doar să petreci timp împreună cu iubitul sau iubita, ci contează şi CE faceţi în acel timp. Evident, acţiuni diferite influenţează diferit relaţia. Rămâne să evaluezi şi să stabileşti chiar tu ce lucruri merită făcute pentru a-ţi îmbogăţi relaţia. Chiar dacă ai o viaţă foarte ocupată, alocă zilnic un interval de timp pe care să îl petreci împreună cu iubitul sau iubita. Găseşte acel echilibru între timpul de calitate pe care îl petreceţi împreună cu prietenii şi momentele în care sunteţi numai voi doi.

… şi separat :-)

Multe cupluri nu înţeleg că timpul petrecut separat este la fel de important ca şi timpul petrecut împreună. Da, e ok ca din când în când să îţi programezi o ieşire în oraş fără el sau ea. Îl apreciezi mai mult pe celălalt atunci când simţi că îţi respectă libertatea şi, în plus, atunci când stai pentru un timp departe, ţi se va face dor. Propriile tale preocupări, domenii de interes sau scopuri te definesc, te fac să fii unic, în timp ce din afară vei fi perceput ca o persoană interesantă şi atrăgătoare. Merită să testezi.

Ritualuri în doi

„Este miercuri, deci este seara noastră specială. Astăzi luăm masa împreună la restaurant”. Este doar un exemplu de ritual aplicat în fiecare săptămână de unul din cuplurile care au participat la seminarul „Relaţia de Cuplu – Secrete şi Reţete”. Ritualurile sunt acele lucruri pe care le faci pentru a realimenta şi a păstra relaţia vie ca la început. Vă puteţi crea propriile ritualuri în relaţie pe care să le faceţi suficient de des astfel încât să poarte relaţia mai departe şi suficient de rar astfel încât să nu devină o obişnuinţă. Oricât de banale ar părea, planificaţi şi faceţi acele acţiuni care influenţează în bine relaţia, vă fac fericiţi şi vă dau fiecăruia sentimentul de împlinire. Dacă ai constatat că pentru celălalt este important să îl săruţi de noapte bună sau să îi aduci micul dejun la pat duminică dimineaţa, ghici ce ai de făcut!?

Apreciază

Există multe gesturi frumoase pe care celălalt le face pentru noi şi pe care, din păcate, nu întotdeauna le apreciem la adevărata lor valoare. De multe ori, iubirea celui de lângă tine se ascunde zi de zi în lucruri aparent neînsemnate: în biletele la film cumpărate marţi seara sau în cămaşa pe care ai găsit-o călcată de dimineaţă. Dacă v-aţi fi cunoscut doar de câteva săptămâni, ai fi considerat că toate aceste lucruri ţi se cuvin sau ai fi fost surprins/ă şi te-ai fi bucurat de fiecare dintre ele? Observă şi mai ales spune-i cât de mult apreciezi atunci când celălalt face un lucru care contează pentru tine.

Liber la distracţie

Persoanele fericite în relaţie nu au nici o reţinere în a face gesturi amuzante sau jucăuşe unul faţă de celălalt. Vei observa că aceste persoane râd foarte mult şi îşi fac timp pentru a se distra împreună. Atunci când vei trăi cu pasiune fiecare moment, nu vei avea doar eficienţă, ci te vei şi bucura mai mult de ceea ce faci. „Rezervorul” tău va fi mereu plin cu energie, entuziasm şi bună dispoziţie.
Vorba dulce mult aduce

Unul din lucrurile care unesc foarte mult un cuplu este comunicarea. Cuvintele frumoase pot face minuni, cu condiţia să fie spuse. Nu este nevoie să intri în discuţii interminabile despre ce culoare avea haina şoferului de taxi cu care ai mers astăzi sau pe ce raft se afla pachetul de zahăr pe care l-ai cumpărat din magazin. Pur si simplu acordaţi-vă câteva minute în fiecare zi pentru a vă reaminti unul celuilalt lucrurile importante pentru voi şi pentru relaţie. Câteva exemple ar putea fi: de ce sunteţi împreună, ce iubiţi şi apreciaţi unul la altul, ce vă doriţi… dar mai bine te las pe tine să completezi lista. Şi sunt atât de multe moduri plăcute în care poţi comunica aceste lucruri!

În câte feluri poţi să spui „te iubesc”?

Tot la capitolul comunicare, cred că este util să deschid un topic special pentru declaraţiile de dragoste. Ai primi vreodată întrebarea: „Mă mai iubeşti?” şi dacă da, cât de încântat sau de dornic ai fost atunci să răspunzi în acest mod oarecum forţat? La o astfel de întrebare nu este suficient să răspunzi „da”. Interpreteaz-o mai degrabă ca pe o invitaţie de a-i face celui care o adresează o declaraţie de dragoste. Însă decât să aştepţi astfel de „invitaţii speciale”, mai bine fă-ţi un obicei din a-ţi declara iubirea. Nu lăsa să se aştearnă praful pe sentimente. Menţine-le vii atât prin acţiuni, cât şi prin cuvinte: spune-i că îl/o iubeşti aşa cum ştii tu mai bine… ideea este: spune-i!

Nu lupta ca să câştigi, ci rezolvă

Într-o relaţie fericită, atunci când cei doi se contrazic scopul nu este să-l facă pe celălalt să se simtă prost, ci să găsească o soluţie. Adeseori spun celor care îmi cer sfatul referitor la relaţia de cuplu: într-o relaţie, nu contează cine are mai multă dreptate, contează cine iubeşte mai mult. Aşadar, atunci când într-o discuţie eşti tentat să te „baţi” pentru a dovedi că ai dreptate, întreabă-te mai bine cât de mult iubeşti. Fă-ţi cadou un răspuns sincer şi observă apoi diferenţele în abordarea discuţiei.

Intimitatea – aprinde focul de artificii şi păstrează-l viu

Momentele de intimitate aduc probabil cea mai mare savoare într-o relaţie. Dacă faci parte din categoria celor care se bucură de momente de maximă împlinire în intimitate, consideră-te norocos, apreciază ceea ce ai şi acordă-i în continuare importanţa cuvenită acestei zone. Dacă în schimb relaţia în care te afli trece printr-o perioadă puţin mai „uscată”, poate ar merita să analizezi lucrurile ceva mai… „intim” :-). Chiar şi în ceea ce priveşte intimitatea, amorul, sexul sau cum vrei să numeşti acest „departament”, se aplică principiul conform căruia „omul cât trăieşte, învaţă”. Alocă timp, preocupare şi atenţie şi implică-te cu tot sufletul pentru a face din momentele intime, experienţe memorabile ale relaţiei voastre.

Cu tot respectul

Dacă îţi doreşti o relaţie fericită pe termen lung, atunci ai nevoie de „combustibil de cursă lungă” pentru a o alimenta. Unul din lucrurile care hrănesc o relaţie durabilă este respectul. Cuplurile fericite peste ani ştiu acest lucru şi îl aplică. Şi aceasta spune multe. Acordă-ţi câteva momente să stabileşti ce înseamnă pentru tine respectul şi cum ştii că eşti respectat. Mergi apoi şi întreabă-l şi pe celălalt: ce trebuie să vadă, să simtă, să audă sau să se petreacă pentru a se considera respectat? Atunci când ai decis că vrei să trăieşti o viaţă fericită alături de celălalt, îl respecţi în mod firesc şi de aici apar încrederea, sinceritatea şi loialitatea.

În final…

Descoperă care sunt pentru tine acele lucruri care contează cel mai mult în relaţie… ce aduce împlinirea ta şi a celuilalt, ce ai putea face diferit în fiecare zi de acum înainte pentru a avea o relaţie de vis?

În seminarul „Relaţia de Cuplu – Secrete şi Reţete” îţi împărtăşesc mai multe modalităţi practice prin care poţi obţine şi păstra relaţia pe care ţi-o doreşti. Află-le, aplică-le şi pregăteşte-te să te bucuri de efecte.


Trafic Site





free counters