CUNOAŞTE-TE PE TINE ÎNSUŢI


Când vei ajunge să te cunoşti pe tine însuţi foarte bine, va fi una dintre cele mai mari realizări ale tale. Este important să cunoşti atât lucrurile care te ajută să ai o atitudine pozitivă, cât şi pe cele faţă de care ai stări negative. Cu cât îţi vei trăi viaţa într-un mod conştient, cu atât te vei bucura mai mult de ea.

Scrisul poate fi o modalitate foarte eficientă de autocunoaştere şi motivare. În primul rând, fă o listă cu lucrurile care te fac să te simţi bine şi care îţi plac. Aceasta poate să cuprindă ceaiul sau cafeaua de dimineaţă, să cânţi atunci când faci duş sau să îţi atingi un scop foarte important, orice lucru sau acţiune care îţi stârneşte zâmbetul.

Ar trebui de asemenea să scrii despre lucrurile neplăcute din viaţa ta şi lucrurile care te deranjează. Această listă ar trebui să includă tot ce te-ar putea face să ai o atitudine negativă în legătură cu zilele şi evenimentele din viaţa ta. De exemplu, s-ar putea să ai in living room un tablou care îţi displace. Pune-l în lista cu lucruri de care urmează să scapi cât mai curând.

Odată ce ai scris această listă negativă, va fi necesar să te asiguri că lucrurile şi comportamentele din acea listă vor fi pe cât posibil eliminate din viaţa ta.



JURNALUL SUCCESULUI

Fiecare om are momentele lui de optimism şi uneori are şi zile în care i s-au înecat toate „corăbiile”. Pe vreme de „furtună” putem avea senzaţia că soarele nu există, că nu avem calităţi, că nu avem realizări. În astfel de momente, Jurnalul Succesului poate fi chiar mai mult decât un simplu „colac de salvare”, el poate reprezenta chiar corabia care ne va duce la ţărm.

CUM SĂ ÎŢI FACI UN ASTFEL DE JURNAL AL SUCCESULUI?

Achiziţionează o agendă sau un jurnal şi asigură-te că arată precum îi sugerează titlul şi anume de SUCCES, nu un simplu caiet din care mai degrabă ai rupe foi ca să faci avioane. Creează-ți bunul obicei ca în fiecare zi să notezi în acest jurnal succesele tale mai mari sau mai mici. Aceasta poate să însemne semnarea unui contract foarte important sau faptul că tu cântăreşti cu 100 grame mai puţin. Nu contează ce ar spune alţii despre acele lucruri, atâta timp cât pentru tine ele reprezintă o reuşită. Notează-le în jurnal.

În felul acesta, când norii se aproprie şi corabia pare a fi în primejdie, deschide jurnalul şi citeşte... umple-te de acea energie a succesului.
Ea îţi va permite să-ţi accesezi resursele şi să abordezi viaţa dintr-o nouă perspectivă mai pozitivă.













Trafic Site

Niciun comentariu: