Este adevărat că dacă întrebi oamenii ce vor, majoritatea vor răspunde: o casă (însă nu le este foarte clar ce fel de casă, câte camere, unde să fie), bani (însă nu le este clar ce sumă, prin ce mijloace şi nici cum să-i folosească), o relaţie frumoasă (dar nu le este clar cum ar trebui să arate şi ce calităţi să aibă persoana potrivită pentru ei), fericire (iar dacă îi întrebi ce i-ar face fericiţi ridică neştiutori din umeri), etc...
Aşa că unul dintre lucrurile cele mai importante pe care le poţi face pentru tine şi pentru a fi motivat este să-ţi defineşti cât mai clar scopurile şi motivele pentru care vrei să le ai.
Dacă un om nu are nici un scop în viaţă, aproape sigur este foarte plictisit. Unii oameni stau şi spun că sunt mulţumiţi cu viaţa lor ce constă în a se duce şi a se întoarce de la job-ul lor în fiecare zi, an după an. Nu vezi că s-ar petrece ceva deosebit în viaţa lor şi întotdeauna poţi să ghiceşti unde sunt, deoarece nu fac nimic în afara rutinei lor.
Stabilirea scopurilor te ajută să creşti şi să te simţi bine în timp ce acţionezi pentru a le duce la îndeplinire. Unul din lucrurile de care trebuie să ţii cont când vine vorba de setarea scopurilor este că această acţiune nu implică doar să stai şi să vorbeşti despre ce scopuri ai putea să ai. O astfel de atitudine nu ar face altceva decât să te descurajeze.
Pe această temă au fost scrise biblioteci întregi, aşa că nu mi-am propus acum să dezvolt foarte mult acest subiect, însă îţi voi împărtăşi câteva elemente de bază despre cum ai putea să formulezi corect un scop.
Iată câteva sugestii:
- Asigură-te că scopul tău este FORMULAT ÎN TERMENI POZITIVI cu alte cuvinte în loc de „vreau să scap de sărăcie” scopul tău poate fi „vreau să fiu bogat/prosper”.
- INIŢIATE ŞI MENŢINUTE DE CĂTRE TINE, adică alege-ţi scopuri ce ţin de tine şi de ceea ce poţi tu să faci, nu de ceea ce îţi poate da altul sau de ceea ce poate face altul pentru tine.
- ECOLOGICE. Acest principiu se referă la consecinţele scopurilor tale. Asigură-te că, în urma demersurilor pe care le vei face pentru a obţine şi menţine acel scop, nu există şi consecinţe negative pentru tine şi pentru alţii.
- MĂSURABILE. Un obstacol în calea atingerii scopurilor noastre este aparenta lipsă a rezultatelor. Pentru a evita această situaţie, stabileşte de la bun început ce vei măsura ca să ştii dacă te apropii sau te depărtezi de scopul tău (mai mulţi sau mai puţini bani) şi care este semnalul de ieşire sau cu alte cuvinte care sunt condiţiile ce trebuiesc îndeplinite pentru ca tu să consideri că ţi-ai atins scopul. (ex.: semnarea contractului, încasarea banilor, livrarea produsului etc.)
Întotdeauna să îţi stabileşti scopuri pe care tu crezi că le poţi obţine şi către care ai cel puţin o variantă de acţiune. Notează-ţi paşii necesari pentru atingerea acelui ţel. Apoi decide cât timp îţi va lua să îndeplineşti fiecare etapă, aceasta putând să însemne zile, săptămâni sau chiar luni.
Următorul lucru va fi să stabileşti o dată când vei începe demersurile şi un termen limită pentru atingerea acelui scop. Apoi notează toate acestea într-un calendar astfel încât să ştii în fiecare moment în ce etapă te găseşti şi să poţi să măsori progresul.
FII POZITIV!
Gândirea pozitivă este esenţială pentru un stil de viaţă sănătos. Dacă vrei să-ţi îndeplineşti un scop, trebuie să ai o atitudine pozitivă. Este ceea ce te va ajuta să devii mai motivat în a-ţi crea viaţa pe care ţi-o doreşti. Dacă ai o atitudine negativă în legătură cu atingerea unui ţel, atunci tendinţa va fi să-l amâni şi nu îţi vei dori să faci demersurile necesare către ţelul tău.
Din clipa în care vei înceta să mai tratezi viaţa ca fiind foarte dificilă, vei constata cum ea devine din ce în ce mai frumoasă. Bucură-te de viaţă cu tot ceea ce îţi oferă ea. Aminteşte-ţi că nu poţi să alegi şi să controlezi circumstanţele, însă întotdeauna poţi avea control asupra propriei tale atitudini.
În orice situaţie putem să alegem să vedem jumătatea plină sau jumătatea goală a paharului. Dezvoltă-ţi abilitatea de a identifica în orice situaţie partea pozitivă. Uneori poate fi mai dificil, întrucât la prima vedere nimic nu pare a fi plăcut sau pozitiv. Într-o astfel de situaţie poate fi de un real ajutor să-ţi pui următoarea întrebare: Ce am de învăţat din această situaţie sau cum mă ajută ea? Chiar dacă lecţia poate fi dură uneori, răspunsul poate să îmbrace forme de genul: ca să învăţ să fiu mai perseverent pe viitor, să fiu mai atent, să-mi aleg partenerii cu grijă etc.
Din clipa în care vei înceta să mai tratezi viaţa ca fiind foarte dificilă, vei constata cum ea devine din ce în ce mai frumoasă. Bucură-te de viaţă cu tot ceea ce îţi oferă ea. Aminteşte-ţi că nu poţi să alegi şi să controlezi circumstanţele, însă întotdeauna poţi avea control asupra propriei tale atitudini.
În orice situaţie putem să alegem să vedem jumătatea plină sau jumătatea goală a paharului. Dezvoltă-ţi abilitatea de a identifica în orice situaţie partea pozitivă. Uneori poate fi mai dificil, întrucât la prima vedere nimic nu pare a fi plăcut sau pozitiv. Într-o astfel de situaţie poate fi de un real ajutor să-ţi pui următoarea întrebare: Ce am de învăţat din această situaţie sau cum mă ajută ea? Chiar dacă lecţia poate fi dură uneori, răspunsul poate să îmbrace forme de genul: ca să învăţ să fiu mai perseverent pe viitor, să fiu mai atent, să-mi aleg partenerii cu grijă etc.
Discrepanţa
Creştinul este permanent chemat să-i urmeze lui Hristos în iubire, slujind lui Dumnezeu în rugăciune, post şi fapte bune. O iubire care cere creştinului trăiri şi fapte veritabile, zămislite în adâncul sufletului, dar niciodată închise acolo, ci mereu şi mereu dăruite palpabil semenilor săi.România de după 1989 a cunoscut o multiplicare şocantă a fenomenului sărăciei, precum şi o accentuare fără precedent a discrepanţelor sociale, a diferenţelor dintre cei foarte bogaţi şi cei foarte săraci. Toate acestea înseamnă pentru creştini că românii au nevoie de iubirea creştinească, de ajutor pentru cele ale trupului şi zidire întru cele ale sufletului.A discuta despre sărăcie presupune, inevitabil în timpurile noastre, a face apel la date statistice, demers pe care, regretabil, nu îl întâlnim prea des atunci când ascultăm predici savante despre verbul filantropie. Căci, oricât am fi de dornici a încălzi cu rostiri duhovniceşti sufletele celor din jur, ritmul existenţei realităţilor sociale contemporane ne cere să folosim matematici seci, lipsite aparent de viaţă, dar care aproape întotdeauna poartă lacrimile şi durerile a mii de drame umane.Sărăcia loveşte în primul rând fundamentele familiei, astfel că ideea de familie creştină rămâne pentru mulţi dintre români doar pură teorie.Sărăcia se corelează inevitabil cu nivelul de educaţie. Într-o familie săracă unde capul de familie nu a frecventat vreo formă de învăţământ, va exista constant o atitudine defavorabilă până la respingere faţă de orice dorinţă ca unul dintre copii să urmeze şcoala. Grija faţă de aproapele ce se manifestă de către Stat/ comunitate nu are obligatoriu la temelia sa iubirea de semeni, ci mai degrabă este născută dintr-un calcul care solicită societăţii să dezvolte, pentru conservarea propriei stabilităţi şi securităţi, un şir de măsuri de asistenţă socială pentru cei mai puţin favorizaţi membri ai săi. Aici apare deosebirea esenţială între asistenţa socială şi filantropie: Statul/ comunitatea locală prin sistemul de asistenţă socială fac doar să asiste pe semenul aflat în suferinţă, asigurându-i cele necesare trupului în limitele stabilite de legi adoptate conform cu interesele majorităţii politice din Parlament ori conform cu normele supra-statului Uniunea Europeană.
Mizerie extrema si lux extrem. Clasa de mijloc, care e motorul de dezvoltare in orice stat vest-european puternic, in Romania trage sa moara.Analistii economici considera ca in Romania declinul clasei de mijloc si accentuarea prapastiei intre clasa bogata si saraca a inceput inca din 1992 – 1993, odata cu privatizarea si “inmormantarea” marilor colosi industriali. Acestea sunt contrastele unei tari in care tarifele, serviciile, carburantii, preturile sunt europenizate, in timp ce salariile raman in lumea a III-a. A fi roman normal, din clasa de mijloc, nu mai e, se pare, o optiune valabila. Rupta intre aceste doua extreme – saraci care saracesc si mai tare si bogati aflati intr-o imbogatire continua – societatea romaneasca poate fi comparata cu o imensa bomba sociala amorsata aruncata, peste gard, in ograda Uniunii Europene.
România are cel mai prost guvern de la căderea comunismului. E o concluzie pe care o trag tot mai mulţi români, indiferent de religie, clasă socială sau categorie profesională. Analizez opiniile multor oameni de afaceri ce se exprimă tot mai vehement, fie cu ocazia unor evenimente organizate, fie în cadrul unor întâlniri private. Avem un guvern ce reprezintă o piedică în calea prosperităţii micilor întreprinzători. Suntem conduşi de un guvern care favorizează discrepanţa dintre cei foarte bogaţi şi săraci… un guvern care aplică o lovitură cruntă procesului de formare a clasei de mijloc.
Despre impozitul forfetar, opinia micilor întreprinzători este unanimă. Avem în faţă o situaţie dezastruoasă creată de gândirea îngustă a unor guvernanţi care nu au habar ce se petrece la nivelul micilor afaceri. Ei sunt mânaţi de un singur gând: bani pentru buget şi pentru clientela de partid. Cât de mult credeţi că le pasă guvernanţilor de criză? Sau cât de mult au suferit ei si familiile lor în ultimul an? Măsura în care le pasă de situaţia dezastruoasă în care au împins microîntreprinderile printr-o aberaţie fiscală cum este impozitul forfetar, este direct proporţională cu eficienţa efortului pe care l-au depus pentru estomparea efectelor crizei.În lăcomia lor, au ignorat că majoritatea companiilor au venituri ce abia asigură viaţa de zi cu zi a multor familii. Statisticile arată clar că, din cele 20-30 de mii de companii ce fiinţează în fiecare judeţ, doar 10-15% aveau până în 2009 cifra de afaceri anuală mai mare de 20-30.000 lei. Restul, sunt la un nivel pentru care impozitul forfetar este împovărător şi chiar fatal. Din venituri ce abia ating 20.000 de lei pe an, mulţi dintre micii întreprinzători îşi văd spulberat visul de e deveni oameni liberi pentru că sunt împovăraţi de datorii şi taxe. Forfetarul lui Boc nu ştie de problemele cu care se confruntă aceia care, în ultimă instanţă, nu se mai luptă pentru prosperitate ci pentru a nu deveni o problemă socială. Pentru că nu au de unde plăti impozite mari pe salarii, micii întreprinzători se angajează cu jumătate de normă sau chiar mai puţin. În condiţiile crizei, au redus cheltuielile cât mai mult, dar, din nefericire, majoritatea companiilor înregistrează şi o scădere considerabilă a veniturilor. Impozitarea rămâne însă la nivelul anului 2009 dintr-o raţiune pe care un om cu vederi democrate nu are cum să le accepte. Efectiv, avem de-a face cu un impozit ce pune frâne iniţiativei private. Un impozit ce nu se corelează în niciun fel cu profitul, cu venitul sau cu realitatea. Un impozit stupid, ce nu ţine cont de specificul fiecărei afaceri prin marja profitului ci doar de un plafon stabilit arbitrar, fără ca noi, aceia care urmăm să îl plătim, să fim consultaţi în vreun fel… În spatele frazelor pompoase, guvernanţii sunt pregătiţi să dea lovitura de graţie micilor afaceri.
Avem un guvern malefic!
masteratty
Mizerie extrema si lux extrem. Clasa de mijloc, care e motorul de dezvoltare in orice stat vest-european puternic, in Romania trage sa moara.Analistii economici considera ca in Romania declinul clasei de mijloc si accentuarea prapastiei intre clasa bogata si saraca a inceput inca din 1992 – 1993, odata cu privatizarea si “inmormantarea” marilor colosi industriali. Acestea sunt contrastele unei tari in care tarifele, serviciile, carburantii, preturile sunt europenizate, in timp ce salariile raman in lumea a III-a. A fi roman normal, din clasa de mijloc, nu mai e, se pare, o optiune valabila. Rupta intre aceste doua extreme – saraci care saracesc si mai tare si bogati aflati intr-o imbogatire continua – societatea romaneasca poate fi comparata cu o imensa bomba sociala amorsata aruncata, peste gard, in ograda Uniunii Europene.
România are cel mai prost guvern de la căderea comunismului. E o concluzie pe care o trag tot mai mulţi români, indiferent de religie, clasă socială sau categorie profesională. Analizez opiniile multor oameni de afaceri ce se exprimă tot mai vehement, fie cu ocazia unor evenimente organizate, fie în cadrul unor întâlniri private. Avem un guvern ce reprezintă o piedică în calea prosperităţii micilor întreprinzători. Suntem conduşi de un guvern care favorizează discrepanţa dintre cei foarte bogaţi şi săraci… un guvern care aplică o lovitură cruntă procesului de formare a clasei de mijloc.
Despre impozitul forfetar, opinia micilor întreprinzători este unanimă. Avem în faţă o situaţie dezastruoasă creată de gândirea îngustă a unor guvernanţi care nu au habar ce se petrece la nivelul micilor afaceri. Ei sunt mânaţi de un singur gând: bani pentru buget şi pentru clientela de partid. Cât de mult credeţi că le pasă guvernanţilor de criză? Sau cât de mult au suferit ei si familiile lor în ultimul an? Măsura în care le pasă de situaţia dezastruoasă în care au împins microîntreprinderile printr-o aberaţie fiscală cum este impozitul forfetar, este direct proporţională cu eficienţa efortului pe care l-au depus pentru estomparea efectelor crizei.În lăcomia lor, au ignorat că majoritatea companiilor au venituri ce abia asigură viaţa de zi cu zi a multor familii. Statisticile arată clar că, din cele 20-30 de mii de companii ce fiinţează în fiecare judeţ, doar 10-15% aveau până în 2009 cifra de afaceri anuală mai mare de 20-30.000 lei. Restul, sunt la un nivel pentru care impozitul forfetar este împovărător şi chiar fatal. Din venituri ce abia ating 20.000 de lei pe an, mulţi dintre micii întreprinzători îşi văd spulberat visul de e deveni oameni liberi pentru că sunt împovăraţi de datorii şi taxe. Forfetarul lui Boc nu ştie de problemele cu care se confruntă aceia care, în ultimă instanţă, nu se mai luptă pentru prosperitate ci pentru a nu deveni o problemă socială. Pentru că nu au de unde plăti impozite mari pe salarii, micii întreprinzători se angajează cu jumătate de normă sau chiar mai puţin. În condiţiile crizei, au redus cheltuielile cât mai mult, dar, din nefericire, majoritatea companiilor înregistrează şi o scădere considerabilă a veniturilor. Impozitarea rămâne însă la nivelul anului 2009 dintr-o raţiune pe care un om cu vederi democrate nu are cum să le accepte. Efectiv, avem de-a face cu un impozit ce pune frâne iniţiativei private. Un impozit ce nu se corelează în niciun fel cu profitul, cu venitul sau cu realitatea. Un impozit stupid, ce nu ţine cont de specificul fiecărei afaceri prin marja profitului ci doar de un plafon stabilit arbitrar, fără ca noi, aceia care urmăm să îl plătim, să fim consultaţi în vreun fel… În spatele frazelor pompoase, guvernanţii sunt pregătiţi să dea lovitura de graţie micilor afaceri.
Avem un guvern malefic!
masteratty
ZÂMBEŞTE
Una dintre „bolile” cu care se confruntă societatea în zilele noastre este seriozitatea! Oamenii uită de glume, uită să râdă. Râsul este sănătos atât pentru corp cât şi pentru suflet. Dacă ştii glume şi ai abilitatea de a face oamenii să râdă, acesta este un lucru bun şi dacă eşti capabil să o faci, fă-o!
Să vezi partea veselă a vieţii şi umorul din lucruri înseamnă să ai o atitudine excelentă. Îţi vei da seama că oamenii care au o atitudine pozitivă deseori au şi un foarte bun simţ al umorului. Râsul este contagios. Oamenii vor să râdă şi îşi doresc să participe la distracţii. Poţi să remarci că în general oamenii bine dispuşi sunt persoane mai fericite şi mai sănătoase.
Dacă ești genul de persoană care tinde să fie serioasă în legătură cu aproape orice, te invit să faci următorul test. Timp de 10 zile să zâmbeşti (da, chiar şi fără motiv) cel puţin 20 de minute pe zi. Sper că apreciezi cât de înţelegător sunt pentru faptul ca nu ţi-am propus să râzi ci doar să zâmbeşti. Fă acest lucru şi la sfârşitul celor 10 zile sau poate mai devreme vei remarca efectele. A fi prea serios nu poate decât să cauzeze stres şi griji.
Când eşti stresat şi îngrijorat, apare tendinţa să te focalizezi pe lucrurile negative. Aşa că mai bine focalizează-te pe umor şi pe lucrurile pozitive. În majoritatea situaţiilor, vei fi capabil să găseşti ceva haios în legătură cu aproape orice lucru. Te vei simţi mai bine în pielea ta şi probabil chiar vei fi şi mai motivat să înveţi noi glume în fiecare zi.
Să vezi partea veselă a vieţii şi umorul din lucruri înseamnă să ai o atitudine excelentă. Îţi vei da seama că oamenii care au o atitudine pozitivă deseori au şi un foarte bun simţ al umorului. Râsul este contagios. Oamenii vor să râdă şi îşi doresc să participe la distracţii. Poţi să remarci că în general oamenii bine dispuşi sunt persoane mai fericite şi mai sănătoase.
Dacă ești genul de persoană care tinde să fie serioasă în legătură cu aproape orice, te invit să faci următorul test. Timp de 10 zile să zâmbeşti (da, chiar şi fără motiv) cel puţin 20 de minute pe zi. Sper că apreciezi cât de înţelegător sunt pentru faptul ca nu ţi-am propus să râzi ci doar să zâmbeşti. Fă acest lucru şi la sfârşitul celor 10 zile sau poate mai devreme vei remarca efectele. A fi prea serios nu poate decât să cauzeze stres şi griji.
Când eşti stresat şi îngrijorat, apare tendinţa să te focalizezi pe lucrurile negative. Aşa că mai bine focalizează-te pe umor şi pe lucrurile pozitive. În majoritatea situaţiilor, vei fi capabil să găseşti ceva haios în legătură cu aproape orice lucru. Te vei simţi mai bine în pielea ta şi probabil chiar vei fi şi mai motivat să înveţi noi glume în fiecare zi.
CUNOAŞTE-TE PE TINE ÎNSUŢI
Când vei ajunge să te cunoşti pe tine însuţi foarte bine, va fi una dintre cele mai mari realizări ale tale. Este important să cunoşti atât lucrurile care te ajută să ai o atitudine pozitivă, cât şi pe cele faţă de care ai stări negative. Cu cât îţi vei trăi viaţa într-un mod conştient, cu atât te vei bucura mai mult de ea.
Scrisul poate fi o modalitate foarte eficientă de autocunoaştere şi motivare. În primul rând, fă o listă cu lucrurile care te fac să te simţi bine şi care îţi plac. Aceasta poate să cuprindă ceaiul sau cafeaua de dimineaţă, să cânţi atunci când faci duş sau să îţi atingi un scop foarte important, orice lucru sau acţiune care îţi stârneşte zâmbetul.
Ar trebui de asemenea să scrii despre lucrurile neplăcute din viaţa ta şi lucrurile care te deranjează. Această listă ar trebui să includă tot ce te-ar putea face să ai o atitudine negativă în legătură cu zilele şi evenimentele din viaţa ta. De exemplu, s-ar putea să ai in living room un tablou care îţi displace. Pune-l în lista cu lucruri de care urmează să scapi cât mai curând.
Odată ce ai scris această listă negativă, va fi necesar să te asiguri că lucrurile şi comportamentele din acea listă vor fi pe cât posibil eliminate din viaţa ta.
JURNALUL SUCCESULUI
Fiecare om are momentele lui de optimism şi uneori are şi zile în care i s-au înecat toate „corăbiile”. Pe vreme de „furtună” putem avea senzaţia că soarele nu există, că nu avem calităţi, că nu avem realizări. În astfel de momente, Jurnalul Succesului poate fi chiar mai mult decât un simplu „colac de salvare”, el poate reprezenta chiar corabia care ne va duce la ţărm.
CUM SĂ ÎŢI FACI UN ASTFEL DE JURNAL AL SUCCESULUI?
Achiziţionează o agendă sau un jurnal şi asigură-te că arată precum îi sugerează titlul şi anume de SUCCES, nu un simplu caiet din care mai degrabă ai rupe foi ca să faci avioane. Creează-ți bunul obicei ca în fiecare zi să notezi în acest jurnal succesele tale mai mari sau mai mici. Aceasta poate să însemne semnarea unui contract foarte important sau faptul că tu cântăreşti cu 100 grame mai puţin. Nu contează ce ar spune alţii despre acele lucruri, atâta timp cât pentru tine ele reprezintă o reuşită. Notează-le în jurnal.
În felul acesta, când norii se aproprie şi corabia pare a fi în primejdie, deschide jurnalul şi citeşte... umple-te de acea energie a succesului.
Ea îţi va permite să-ţi accesezi resursele şi să abordezi viaţa dintr-o nouă perspectivă mai pozitivă.
IUBEŞTE-ŢI FAMILIA, DAR ALEGE-ŢI PRIETENII
Te-ai gândit vreodată la modul în care ceilalţi îţi influenţează viaţa?
Să luăm în considerare următoarele lucruri. Dacă eşti înconjurat de oameni care cheltuiesc mult, e foarte posibil să devii o „mână spartă”. Dacă eşti înconjurat de oameni care merg mai mult în cluburi decât la teatru, sunt şanse foarte mari să faci la fel.
Prietenii sunt cei cu care ar trebui să te înţelegi bine şi cei cărora le pasă de tine. Ei ar trebui să te ajute să te transformi să devii mai mult şi să te simţi mai bine.
Ţinând cont de proverbele „cine se aseamănă se adună” sau „spune-mi cu cine te însoţeşti ca să îţi spun cine eşti”, putem să tragem concluzia că mai devreme sau mai târziu vom ajunge precum cei cu care ne petrecem timpul.
Dacă ai un aşa-zis prieten care te trage în jos sau care te face să te simţi prost mai tot timpul, fie nu ar trebui să îl mai numeri printre prietenii tăi, fie ajută-l să-şi creeze o atitudine mai pozitivă în viaţă. Dacă prietenia lui înseamnă foarte mult pentru tine, poţi să îi punctezi atitudinea lui negativă şi să vezi cum răspunde, pentru că unii oameni nu realizează ce atitudine au până nu le atrage atenţia altcineva. Acest lucru poate salva o prietenie şi poate chiar să-ţi aducă un partener pe drumul motivării.
Unele persoane sunt atât de negativiste, încât este foarte greu sau frustrant să fii în prezenţa lor. În cazul în care te decizi să ajuţi astfel de oameni pentru a-şi transforma atitudinea, ai grijă ca nu cumva această sarcină să devină frustrantă pentru tine. Dacă eşti în situaţia de a petrece timp împreună cu persoane cu atitudini negative, cel puţin fă-i părtaşi la atitudinea ta pozitivă. Împărtăşeşte cu ei această energie dar nu o impune nimănui, nici măcar nu încerca să schimbi pe vreunul din ei.
A petrece timpul cu oameni pozitivi este una dintre cele mai bune modalităţi de a fi motivat. Fă-ţi un obicei din a vorbi cu o persoană pozitivă cel puţin o dată pe zi. Chiar dacă poţi opta pentru convorbiri telefonice sau computer, ideale sunt întâlnire faţă în faţă.
Unii oameni nu sunt foarte sociabili, putând să petreacă zile întregi fără să vorbească cu alţii. Acest lucru este foarte nesănătos. Dacă cineva face parte din această categorie şi nu are foarte multe întâlniri cu alţii, probabil că nici nu este foarte motivat să reuşească. Aceasta nu înseamnă că este un parazit al societăţii, ci că trebuie să îşi hrănească nevoia de interacţiuni pozitive. Nu trebuie neapărat să vezi cealaltă persoană. Sunt şi alte modalităţi prin care poţi să interacţionezi pozitiv fără să fie necesară o întâlnire faţă în faţă. Cum vei face acest lucru depinde de tine, însă reţine că este foarte important!
Negativismul poate fi aproape bolnăvicios în anumite situaţii, aşa că asigură-te că oamenii cu care vorbeşti au o atitudine pozitivă. Dacă persoana cu care ai ales să petreci timpul este o persoană care se plânge tot timpul şi care vede partea negativă din orice lucru, aceasta nu te va ajuta să te motivezi.
SOCIALIZEAZĂ... EFICIENT!
Modalitatea cea mai obişnuită prin care poţi să interacţionezi în mod cotidian este să vorbeşti cu oamenii. Socializează în mod regulat cu oameni optimişti, veseli şi încrezători!
O modalitate foarte bună de a-ţi începe ziua este să îţi bei ceaiul sau cafeaua de dimineaţă împreună cu o astfel de persoană. Dacă locuieşti aproape de cel mai bun prieten al tău, atunci planifică să pleci la muncă mai devreme în fiecare zi şi să beţi ceaiul sau cafeaua împreună, eventual să vină el la tine. În felul acesta îţi vei dinamiza latura ta socială aşa că atunci când vei ajunge la birou vei avea deja motoarele pornite.
Dacă nu ai timp dimineaţa să te întâlneşti cu cineva sau nu ai timp nici de-a lungul zilei, atunci fă-ţi timp să vorbeşti la telefon. Poate fi vorba de cel mai bun prieten pe care poţi să îl suni şi să vorbeşti cu el sau de un membru al familiei. Asigură-te că persoana aleasă este cineva care te face să te simţi bine în legătură cu tine şi cu viaţa ta.
Dacă nu îţi place să vorbeşti la telefon şi nici nu ai timp să te opreşti să vorbeşti cu cineva în fiecare zi atunci s-ar putea să consideri internetul ca fiind o opţiune bună. Foarte mulţi oameni folosesc această metodă pentru a păstra legătura cu cei cunoscuţi. Fie că este vorba de Messenger sau reţele de socializare precum Facebook sau Twitter, în orice moment poţi găsi pe cineva cu care să comunici.
Asigură-te că alegi persoana şi subiectul de discuţie care să te facă să te simţi bine, eventual să participi la discuţii în grupuri care au scopuri similare cu ale tale, aceasta fiind o metodă foarte bună pentru a-ţi întări atitudinea pozitivă şi pentru a te motiva în a-ţi atinge scopurile.
În concluzie, pentru a fi bucuros şi motivat, ai nevoie de un grup de prieteni care să te sprijine în a deveni mai bun şi a avea o atitudine mai pozitivă.
DESPARŢIREA... UNEORI UN RAU NECESAR!
Dacă eşti înconjurat de oameni care au o atitudine negativă în legătură cu demersurile tale şi nu te susţin, nu te vei simţi bine şi asta va dăuna vieţii tale în ansamblu. Elimină negativismul din viaţa ta. S-ar putea să fie dificil pentru tine să întrerupi relaţiile cu oamenii care nu au o atitudine pozitivă sau care te împiedică în drumul tău.
Dacă cei din jurul tău nu te sprijină sau nu au o atitudine pozitivă, atunci păstrează distanţa. În cazul în care este vorba de membrii familiei tale sau prieteni apropiaţi, s-ar putea să fie mai greu, însă va fi mai bine pentru tine şi pentru ei. O companie plăcută înseamnă să îţi petreci timpul cu persoane care te sprijină şi te susţin pe tine şi scopurile tale în viaţă.
E timpul să îţi analizezi şi să evaluezi priorităţile şi valorile, inclusiv relaţiile pe care le ai. Asociază-te cu oameni pe care îi admiri şi care sunt nişte modele pentru tine, pentru a-ţi forma obiceiuri bune. Se ştie că oamenii devin un amestec al caracteristicilor oamenilor cu care se asociază pentru că le preiau din obiceiuri.
Smulge „buruienile” influenţei negative din viaţa ta şi cultivă în schimb „seminţele” influenţei pozitive, apoi ai grijă de „recoltă”... va fi bogată!
FĂ ORDINE ÎN VIAŢA TA!
O să începem prin ceea ce pentru unii o să pară ceva banal, iar pentru alţii coşmarul vieţii lor. Ai fost vreodată în vizită la cineva iar casa lui arăta ca un muzeu plin de antichităţi (în cazul acesta a se citi vechituri) şi atunci când îl întrebai de ce încă mai păstrează un anumit lucru, replica pe care ţi-o dădea era „Poate o să-mi trebuiască la un moment dat.”? Pentru a obţine lucruri noi în viaţa ta este important să le faci loc. Există un principiu în Feng Shui conform căruia ar trebui să dai orice lucru pe care nu l-ai folosit timp de patru anotimpuri, pentru că înseamnă că nu îţi este util.
SCAPĂ DE LUCRURILE INUTILE
Dacă locuinţa ta este aglomerată cu lucruri de care nu ai nevoie şi care doar ocupă spaţiu, poate ar fi bine să iei în considerare să le dai. Vechea zicală precum că „vechitura unuia este comoara altuia” este cu adevărat reală. Este posibil să fii atât de focalizat pe ceea ce ai şi pe lucrurile tale, încât să nu te bucuri de viaţă aşa cum ar trebui. Chiar şi dacă ai crescut fără nimic, acesta nu este un motiv să te comporţi ca un hârciog şi să strângi tot ce găseşti în calea ta. Atunci când realizezi că unele din lucrurile pe care le posezi nu sunt chiar atât de importante pentru tine şi le dăruieşti, vei avea un sentiment de libertate. Te vei simţi excelent cu tine însuţi.
ACASĂ
O casă dezordonată şi murdară poate fi descurajantă. Mulţi oameni vor pierde vremea şi vor amâna cu orele într-o astfel de casă. Este uimitor cât de bine te poate face să te simţi o casă curată. Te vei simţi extraordinar şi pregătit să dai piept cu orice încercare, aşa că primul pas este să faci ordine în casă.
Scapă de acele haine care zac în garderobă de ani de zile fără ca tu să le fi purtat măcar o dată. Fă ordine în dulapuri şi sertare. Nu te mulţumi doar să ştergi praful sau să speli vasele. A face curat în casă înseamnă să îţi creezi un spaţiu care este pozitiv şi pregătit să primească noul ce vine în casa ta. Scapă de toate vechiturile.
Numai tu ştii unde vrei să ajungi în viitor. Creează-ţi spaţiul tău astfel încât să îţi amintească în mod pozitiv şi constant că tu faci demersuri ca să ajungi acolo. Creează o atmosferă pozitivă în jurul tău indiferent de locul în care te afli!
LA BIROU
Lucrurile din jurul tău au o mare legătură cu modul în care tu te simţi - motivat sau blocat într-o „fundătură”. Dacă te trezeşti că eşti „îngropat” în munţi de hârtie, s-ar putea să ai impresia că nu vei termina niciodată ceea ce ai de făcut. Un spaţiu de lucru dezordonat poate fi frustrant şi deprimant. S-ar putea să te determine să amâni şi chiar să fii dezordonat atât în ceea ce priveşte gândurile tale cât şi munca pe care o realizezi şi nu vei fi motivat să faci mai nimic.
Spaţiul tău de la birou ar trebui să conţină şi să afişeze lucruri care să te facă să ai o atitudine pozitivă faţă de viaţă şi faţă de atingerea scopurilor. Motivatorii vizuali te pot ajuta să realizezi aceasta. Poţi folosi de exemplu citate pe care să le citeşti şi care să te ajute să realizezi acea transformare pe care ţi-o doreşti în viaţa ta. Poţi să le afişezi pe peretele biroului sau undeva la vedere. În acest fel îţi vei aminti constant de lucrurile pe care îţi place să le faci.
Sunt foarte multe postere din care poţi să alegi pentru a le pune pe pereţi acasă sau la birou. Dacă nu vrei să pui postere sau citate pe pereţi, ai putea să foloseşti un calendar motivaţional sau screen saver-ul calculatorului. În fiecare zi calendarul îţi va da un nou citat pe care să te focalizezi în acea zi.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)